Lemez van, megoldjuk gyorstémába…

2018. augusztus 24. 09:35 - pecazz

Hengerfej felújítás - hengerfej visszarakása, gyűrűzés

A gépműhely végzett a hengerfej felújításával, ránézésre nagyon szép lett, reméljük jól fog szuperálni. :) 35000 Ft volt a móka, mert a vezérműtengelyt is egyengetni kellett. Így egy full felújításon esett át a hengerfej (síkolás, szelepfészkek kiszedése, szelepvezetők, szelepek, szelepszár szimering, vezérműtengely egyengetés).

20180606_181817_hdr.jpg

Megvettem a felső tömítés készletet is, amiben minden benne van, kivéve az injektor alatti tömítést. Ilyet sajnos nem lehet kapni sehol, csak USA-ban és egyéb külföldi oldalakon ezért megrajzoltam és lézervágtam pár darabot. (Ha szükséged van ilyenre, akkor írj rám és adok, vagy töltsd le a rajzot innen.) Jött még olajszűrő, karter tömítés és alap méretes gyűrű szett.

20180618_121541_hdr.jpg

A hengerfej felrakása előtt úgy döntöttünk, hogy meggyűrűzzük a gépet, mert lejtmenetben már füstölt. A kartert leszedni nem nagy mutatvány, csak a hátsó két csavar nehézkesebb, ugyanis le kell bontani a kuplungharangról az acéllemez porvédőt, meg a harangot alul megtámasztó, motorblokkal összekötő bakot. Ja és az első difit is le kell szedni, ami egy embernek egy picit szívás, de ha én megoldottam, akkor más is meg fogja.

A gyűrűzés során annyit láttunk, hogy a 3-as hengernél már volt egy kis átégés a két kompresszisós gyűrű között. A többi dugattyú szép volt, kopás nem nagyon látszik rajtuk.

Miután visszamentek a dugattyúk az új gyűrűkkel, összeépítettem az alját. Felment az olajteknő és a difi is. Aztán felkerült a hengerfej tömítés a tisztított blokkra és jöhetett a vezérlés felhelyezése. Kapott a vezérműtengely új első szimeringet és szépen meg lett pasztázva a gyújtás szöghajtása is.

20180626_203036_hdr.jpg

Szerszám hiányában szelephézagot nem tudtunk állítani, így a kipufogósor oldala került összeépítésre. Ez gyorsan ment, nem nagyon van mit visszarakni.

Egyelőre itt tartunk, holnap jön a szelephézag állítás, a szelepfedél és a szívósor oldalának visszarakása.

Meglátjuk.

üdv

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorstema.blog.hu/api/trackback/id/tr314077363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Lemez van, megoldjuk gyorstémába…
süti beállítások módosítása